23. jul, 2018

Regendans verzoek!

Ah man... daar was ik weer zo goed onderweg met fit worden na het vorige diepe dal. Weer die schouders eronder en mezelf optrekken om door te gaan. Ik heb de regie over mijn eigen leven en het is geheel aan mij of dit een fijn leven wordt of niet. Mijn motto is dan ook geef mij een doel en ik ga ervoor! De laatste tijd ontbrak de motivatie nogal vanwege veel tegenvallers en vroeg ik me af waar ik het allemaal voor deed, maar ook daar ben ik weer uit gestapt. Ik zat alweer even lekker aan de 5 km qua snewandelen en de motivatie was weer fier omhoog was gekropen.

Maar dan..... na al weken vermoeidheid en steeds moeten puffen vanwege astma kwam er een einde aan "regie in eigen handen" want de astma heeft echt beslag gelegd op mijn leven. Is het niet de rug of het been, dan de buik of nu mijn longen. Fijn longen, fijn hitte, fijn pollen, bedankt! Dat kon er ook nog wel bij! Toch laat ik mij niet zomaar opzij zetten en heb ik die etterbakken van longen eens stevig aangesproken. Samen met ophoging van medicatie, anti histamine tabletten en een corticosteroïden neusspray dacht ik het wel weer aan te kunnen. Helaas lukte dit niet, en kon ik naast moeizaam ademen en niet veel praten uberhaubt niet meer praten omdat mijn stem ervandoor vloog. Voor mijn omgeving wel lekker rustig, aangezien ik de ratelkoningin ben ^_^ 
Inmiddels zit ik sinds donderdag aan de prednison. Lekker paardenmiddel, maar over het algemeen effectief. Ik merk in dit geval wel dat ik weer beter adem en mijn stem zachtjes terug krijg maar ben nog verre van tevreden, ik moet er echt weer tegenop knokken! "moet je dan niet meer rust houden?" Sja... life goes on, zeker met een kleintje, maar in die zin heb ik zeker wel pas op de plaats gemaakt, dat kon niet anders. 

Om toch positief af te sluiten: Ik heb weer 2,3 km gewandeld vandaag, HOPPA! Het zij op een sloom tempo, maar wel volgehouden en lekker kunnen genieten van het buiten zijn ondanks alle droogte, pollen en kriebels. Onderweg nog en klein regendansje gedaan, maar mijn longen houden een grote dans niet vol. Hierbij dan ook een oproep aan allen die dit lezen: Willen jullie allemaal een zo'n enthousiast en wild mogelijke regendans voor mij doen? Graag mikken op Waddinxveen, het liefst in mijn tuin en boven mijn huis, dank u wel ;)

Tot snel weer met hopelijk een betere update!